ေနျပည္ေတာ္ ေမ ၁၆
ေနျပည္ေတာ္ အေသးစားစက္မႈလက္မႈလုပ္ငန္းဦးစီးဌာနမွ
ျပည္သူမ်ား ဆင္းရဲႏြမ္းပါးမႈ ေလ်ာ့ခ်ႏိုင္ရန္၊ မိသားစုဝင္ေငြ တိုးပြားေစရန္၊ အလုပ္အကိုင္အခြင့္အလမ္းမ်ား
ရရွိႏိုင္ရန္၊ ကိုယ္ပိုင္လုပ္ငန္းမ်ား ထူေထာင္ႏိုင္ေစရန္၊ အိမ္တြင္းစက္မႈ၊လက္မႈလုပ္ငန္းမ်ား
ပိုမိုဖြံ႔ၿဖိဳးတိုးတက္လာေစရန္ႏွင့္ ျပည္သူလူထုအတြင္း နည္းပညာမ်ား ပ်ံႏွံေစၿပီး သြင္းကုန္အစားထိုး
လုပ္ငန္းမ်ား စီးပြားျဖစ္ ထုတ္လုပ္လာႏိုင္ေစရန္ ရည္ရြယ္၍ ဖြင့္လွစ္ေသာ
ျပည္တြင္းထြက္
ဆန္၊ ပဲ၊ ေျပာင္း၊ ဂ်ဳံႏွင့္ သီးႏွံအေျခခံတန္ဖိုးျမႇင့္ စားေသာက္ကုန္ထုတ္လုပ္နည္း သင္တန္းကို
ေမလ ၁၆ ရက္ မြန္းလြဲ (၁)နာရီက ေနျပည္ေတာ္ ပုဗၺသီရိၿမိဳ႕နယ္ရွိ ေအးေမတၱာစံပရဟိတ ေဂဟာ၌
ဖြင့္လွစ္ခဲ့သည္။
အခမ္းအနားတြင္ ေနျပည္ေတာ္ေကာင္စီဝင္
ဦးတင္ထြဋ္က အမွာစကားေျပာၾကားၿပီး ေနျပည္ေတာ္ အေသးစား စက္မႈလက္မႈလုပ္ငန္းဦးစီးဌာနမွ
ဒုတိယညႊန္ၾကားေရးမွဴး ဦးေက်ာ္ႏိုင္က ယခုသင္တန္း
အပါအဝင္ အသက္ေမြးဝမ္းေက်ာင္း အေထာက္အကူျပဳ နည္းပညာ သင္တန္းမ်ားအေနျဖင့္ သဘာဝသစ္သီး
အေျခခံ စားေသာက္ကုန္ထုတ္လုပ္မႈသင္တန္း၊ လူသုံးကုန္ႏွင့္ အလွကုန္ထုတ္လုပ္မႈသင္တန္း၊
ဝါးအေျခခံ လက္မႈအႏုထည္ သင္တန္း၊ ပရိေဘာဂအေျခခံသင္တန္းႏွင့္ ေမာ္ေတာ္ဆိုင္ကယ္ အေျခခံစက္ျပင္
သင္တန္းမ်ားကို ဖြင့္လွစ္သင္ၾကားေပးလ်က္ရွိၿပီး သင္ၾကားမႈအေနျဖင့္ စာေတြ႕သင္ၾကားျခင္းအား
သံုးဆယ္ရာခိုင္နႈန္း သင္ၾကားၿပီး၊ လက္ေတြ႕ သင္ၾကားမႈကို ခုႏွစ္ဆယ္ရာခိုင္နႈန္း ထည့္သြင္းသင္ၾကားေပးပါေၾကာင္း
သင္တန္းဆိုင္ရာကိစၥႏွင့္ပတ္သက္၍ ရွင္းလင္းရာတြင္ ထည့္သြင္း ေျပာၾကားခဲ့ၿပီးေနာက္ ေနျပည္ေတာ္ေကာင္စီဝင္
ဦးတင္ထြဋ္၊ ဦးေအေမာင္စိန္ႏွင့္ တာဝန္ရွိသူမ်ားက သင္တန္းတြင္ အသုံးျပဳမည့္ ပစၥည္းမ်ားအား
လွည့္လည္ၾကည့္ရႈခဲ့သည္။
သင္တန္းတြင္ ျပည္တြင္းထြက္
ဆန္၊ပဲ၊ ေျပာင္း၊ ဂ်ံဳမ်ားျဖင့္ ျပဳလုပ္မည့္ ေတာ္ဖီ၊ ဝိုင္၊ ဂ်ယ္လီ (အမာ/အေပ်ာ့)၊ ေဖ်ာ္ရည္အမ်ိဳးမ်ိဳး၊
ယိုအမ်ိဳးမ်ိဳး၊ ကိတ္မုန္႔အမ်ိဳးမ်ိဳး၊ ကြတ္ကီြးႏွင့္ အာလူးေၾကာ္ စသည့္ စားေသာက္ကုန္ျပဳလုပ္မႈမ်ားကို
သင္တန္းသူ (၂၀)ဦးအား သင္တန္း နည္းျပ(၂)ဦးမွ ေမလ (၁၆)ရက္ေန႔မွ (၂၂)ရက္ေန႔အထိ သင္ၾကားပို႔ခ်ေပးမည္ျဖစ္ေၾကာင္း
သိရသည္။
အဆိုပါအခမ္းအနားသို႔
ေနျပည္ေတာ္ေကာင္စီဝင္ ဦးတင္ထြဋ္၊ ဦးေအေမာင္စိန္၊ စက္မႈလက္မႈ လုပ္ငန္းဦးစီးဌာနမွ
တာဝန္ရွိသူမ်ား၊ ဌာနဆိုင္ရာမ်ားမွ ဖိတ္ၾကားထားသူမ်ား၊ ရပ္မိရပ္ဖမ်ားႏွင့္ သင္တန္းသား/သူမ်ား
တက္ေရာက္ခဲ့ေၾကာင္း သတင္းရရွိသည္။
ခရိုင္(ျပန္/ဆက္)
No comments:
Post a Comment